Walk a mile in my shoes

Gav mig iväg på en riktig långpromenad förut, vandrade runt i rask takt i 1,5 timme, riktigt riktigt skönt var det !
Blev lite segt på slutet men då sänkte jag tempot lite och gjorde den sista biten till en nedvarvning.
Imorn ska jag nog försöka klämma in ett yoga pass istället för en promenad, har en lång och seg dag framför mig imorn så då kan det vara skönt att sträcka ut allt i slutet av dagen =)

Imorn är det TV-kväll också =)
Veckans måste program nummer ett: Mitt i Naturen
Ska bli spännande att se vad de hittar på !
Herr Emtenäs är enligt mig en av Sveriges absolut bästa programledare, så entusiastisk, naturlig, finurlig, intresserad och kompetent, helt enkelt FANTASTISK !!!
Måste program nummer två: Niklas Mat
Dels tittar jag för att jag gillar matlagningsprogram i allmänhet sen gillar jag han mer och mer, han är också entusiastisk, glad och intresserad.
Ah I like it, en perfekt TV-timme en torsdagskväll, sen kan man ju alltid kolla in Vinnare när man ändå håller på, men det är sällan intressant om man inte får sig en liten skymt av Skoglund ;-) hehe
Jag gillar trav som bara den live men i rutan är det ganska värdelöst tyvärr. Hoppas på att det blir elitloppet i år och att det inte krockar med jobb eller så.

Dags för sömn nu, inte så illa det heller =)

I´ve got lust for life
No more beating my brain with liquor and drugs
Cause of a lust for life


Har jag väntat mig för mycket....

Ska åka och hämta min loppisfyndade soffa till nya lägenheten snart, 200 pix kan det bli bättre ! Sååå najs är den också !
Vet dock inte hur jag känner riktigt inför den här flytten, när jag går in i lägenheten känns det liksom ingenting.
Kan ju bero på att det ligger färgburkar, tapeter, golvplankor och annat jox överallt. Det är ingen ordning och känns fortfarande slitet och gammalt.
Hade någon föreställning i mitt huvud att det skulle kännas annorlunda, men ja det är som det är. Förhoppningsvis innfinner det sig snart annars vet jag inte vad jag gör.. =/¨

Har "jobbat" idag också, härligt med kort dag ! Satt och knåpade ihop aktiviteter hela morgonen, har bestämt mig för en hel vecka med temat Kretslopp ! Ska bli kul, har kommit på massa roliga saker, det blir nog bra så länge jag får vara ifred och inte blir ifrågasatt om det verkligen måste ta sån tid osv. osv.
Hon är som hon är min gode handledare.. Spännande människa det där, mötte henne när jag gick från tåget imorse, hälsade glatt på henne och rent allmänt förväntade jag mig att vi skulle göra sällskap när vi ändå ska till samma ställe och så. Men nej då hon hälsade kort gick förbi mig och fortsatte till förskolan. När jag sen kom in ursäktade hon sig med att hon hade fått upp farten.. hahaha.. skrattretande =)

Var riktigt duktig idag när jag kom hem, slängde iväg en hel massa mail angående jobb och annat, nu är det bara försäkringsbolaget jag behöver kontakta och se hur det blir.
Måste fixa boendet i Göteborg till sommaren också men först måste jag invänta svar från en som kan ha del i fixandet. Hoppas det går snabbt annars får jag ringa på fredag under rasten, vore ju suveränt om det gick vägen !

Darling you´ve got to let me know
Should I stay or should I go ??


På spaning efter den tid som flytt...

Första dagen på praktiken idag, märkligt hur snabbt man faller in i gamla invanda hjulspår !!
Kändes både skönt och jobbigt på samma gång, man blir ju så galet glad av alla söta ungar som kommer emot en och pratar med en som om vi sågs igår, fast det nu var sex veckor sen sist =)

Ibland saknar jag att jobba något fruktansvärt, speciellt gemenskapen vi hade på min underbara förskola. Kommer fortfarande på mig själv med att tänka tillbaka på vad vi brukade göra och hur kul vi hade. Visst hade vi det jobbigt också men jag kunde verkligen inte ha fått ett bättre inträde i förskolevärlden !

En annan sak jag saknar med att jobba är när man kom hem efter jobbet och inte behövde tänka på någonting om man så ville, jag kunde bara flyta på kvällarna, hade bra rutiner och mådde suveränt. Sen är det ju det där med inkomsten, det var grymt mycket lättare att ha stadiga 12 i månaden (plus/minus) än att leva på studielånet och känna sig tvingad att snåla för att kunna lägga upp en liten buffert.
Men, men jag har ju valt att göra detta och om jag inte utbildar mig kommer jag inte ha en chans att ta mig någonstans som lärare, utan behörighet blir man inte långvarig.
Det är verkligen skitkul att gå i skolan men det är påfrestande att komma hem och känna att man inte kan slappna av för att man måste plugga och göra massa uppgifter, sen vet man aldrig riktigt när man kommer hem så det går inte att göra några speciella planer heller.

Idag började jag dock med en ny "regim", ska försöka ta mig tillbaka till gamla välbeprövade rutiner !
Det kommer innebära att jag så fort jag kommer hem svidar om och ger mig ut och knallar i en halvtimme sen går jag hem och lagar middag och äter den i lugn och ro vid matbordet, inte i soffan som jag oftast gör nu.
Sen är det dags för fix och don och efter det någon form av träning sen tv-tittande eller läsa eller vad jag känner för.
Vet att jag kommer må bättre av rutinerna för jag har gjort det förut, sen måste jag bli bättre på att gå och lägga mig i tid och komma upp på morgonen, och vara bättre förberedd, man kan inte bara flyta med hela tiden =) hehe

I denna fas ingår också en kostförändring, min kosthållning har verkligen varit skit den senaste tiden !
Ska försöka hålla en så sockerfri diet som möjligt och i början även hålla ner på kolhudrater och stärkelserika produkter, lite som GI fat ändå inte på något sätt: Känner mig peppad för det här nu !
Var och handlade tidigare idag, kom hem med massor av grönsaker, frukt, köttfärs, lax och som kronan på verket... 2,5 kilo vitkål.. haha...
Ska slänga ihop en matlåda till imorgon men först ska jag avnjuta en skål med hallon, riven kokos och en klick cream fraiche =) Gott !

Förresten var ute och vandrade runt med stavar i en timme tidigare under kvällen, varför gör jag inte det oftare ??
Hmm, det övergår mitt förstånd, hehe, härligt var det i alla fall !
Kommer ihåg att jag funderade på att göra det redan innan det blev poppis att gå med stavar.
Det var under skidåkaren Per Elofssons storhetstid, jag såg ett inslag om honom på sporten där han var ute och sprang över de norrländska myrarna med stavar i handen. Kommer ihåg att jag tänkte då att det såg kul och smart ut sen att jag tyckte att han var typ den hetaste som fanns då gjorde ju inte saken värre hehe..
Men det är kort och gott en schysst träningsform om man gör det på rätt sätt =)

You had it worked out, oh what a workout
You´re the man with a plan it´s a brilliant scam



Walk this way =)


Exploderande ugnslucka

Kämpade som en dåre med att skura ugnen i nya lägenheten, blev riktigt fräscht och trevligt tillslut ! Visserligen var den knappt använd men det känns ändå fräschare att göra det innan man använder den.
I alla fall så tänkte jag att jag drar igång den på 100 grader för att torka ur den, inga konstigheter med det, brukar göra så.
Men nej då efter några minuter small det till sen var det glassplitter över hela golvet =(
Less jag blir, fabrikationsfel eller vad.. hmm... får ta itu med det imorn, jävligt underligt är det dock !!!


Förresten, har efter en lång frånvaro återupptäckt älskade The Motorhomes !
Hur underbara är inte de, ska bli kul att höra Mattias Edlunds soloprojekt nu under våren =)

I wanna make you sing, I´ll tell you everything

Vart tog energin vägen ??

Det här året började så jävla bra, jag kände mig inspirerad och på gång men någonstans på vägen så tappade jag det.
Just nu sitter jag fast i en nedåtgående spiral som jag inte vet hur jag ska ta mig ur...
Orken tryter och allting bara segar sig fram...

Paniken kommer sakta smygande, var länge sen sist nu. Som tur är känner jag igen "symptomen" så att jag kan försöka stoppa det innan det går så långt.
Det har varit mycket nu också med skola, jobb, vänner, familj och lägenheten.
Har tvivlat mycket och vet ännu inte om jag tagit rätt beslut, i många avseenden,  vill bara att allt ska bli klart så att jag kan slappna av lite och bara flyta med !

Det ligger en slags melankoli i luften som inte vill skingra sig....



Well I´ve been here before
Sat on the floor in a grey, grey room
Well I´ve been here before
Sat on the floor in a grey, grey mood

Times to come



En sensommardag på landet skulle inte sitta helt fel just nu !

Ett steg i rätt riktning

Klockan är snart halv sju på morgonen och jag har varit igång sen fem. Vad har jag åstadkommit på den tiden... Inte mycket !
Sitter här och filosoferar över hur jag kan vända en negativ trend, tror att jag börjar komma på det nu.

En del i vändningen var att skaffa mig en blogg, vilket förträffligt sätt att få utlopp för alla intryck och uttryck vi matas med. Kanske t.o.m. få respons på det jag skriver, vi får se. Först och främst skriver jag för min egen skull, för att få ur mig tankar och funderingar som riskerar annars att fastna någonstans på vägen...

Synd och skam att morgonen är så disig att jag inte kan se solen gå upp...
Nåväl, lämnar er med några visdomsord från en klok man....


You loose yourself, you reappear
You suddenly find you´ve got nothing to fear
It´s alright,
it´s life and life only


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0