I´m looking for something to believe in


Är så trött på allt som har med min lägenhet att göra, vill inte ens se den så trött är jag.
Mår dåligt varje dag när jag går förbi huset där den ligger, vill inte ens gå dit och hämta posten så trött är jag.
Alla säger olika saker hela tiden, ena dagen ska jag bekosta allt andra dagen ska jag inte betala något.
Den enda som är trevlig när det gäller detta är han som sköter renoveringsarbetet alla andra kan tamefan dra åt helvete. Den satans föreningsordföranden är nästan värst, pratar runt saker hela tiden säger en sak till mig och en annan till min pappa.

Har lagt över detta på min pappa, känns som att alla gubbar lyssnar mer på honom, han är mer insatt i sånt här också, jag fattar liksom ingenting. Skulle säkert förstå det om jag bara hade tid och ork att ta det till mig men jag måste lägga fokus på annat just nu. Men pappa han ringer och lyssnar, kollar material och försöker få fram vad som är rätt, är så oerhört tacksam för det han gör!

Vänner säger till mig att det bara är att föra liv, kriga på och inte ge mig men jag tror inte att dem förstår hur mycket energi det här suger från mig och har gjort i flera månader. Det ligger liksom ständigt och gnager och jag försöker koppla bort det så gott det går och försöker att inte gräva ner mig i det men det kommer ständigt upp. Jag går förbi helvetet varje dag när jag ska iväg och kommer hem klart som fan att man börjar tänka på det då. Hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle bli såhär jobbigt eller att det skulle ta såhär lång tid, vill bara att det ska vara över så att jag kan göra mig av med skiten och flytta någon annan stans!!


Take my hand
Please help me man
Cause I'm looking for something to believe in
And I don't know where to start
And I don't know where to begin, oh no




I tried to sing but I couldn´t think of anything


Skulle ha lämnat in en tenta idag men nu föll det sig så att den var halvfärdig i morse och jag hade ingen som heslt inspiration. Trött efter en hård vecka och en lugn men intensiv jobbhelg valde jag att sova istället, detta visade sig vara ett mycket bra val och jag kände mig för en gångs skull utvilad när jag vaknade.
Hur ska jag göra med tentan då? Jo den ska jag skriva klart i helgen, hade tänkt lämna in den på onsdag men nu har vi fått helt sjukt mycket att göra den här veckan så det blir till att först klara av alla seminarieuppgifter.
Turligt nog ligger denna tenta inbakad i en 15 poängs kurs som slutar i januari så jag kan vänta med att lämna in den tills dess men det känns bara onödigt den är ju ändå bara 1,5 sida från att vara klar!

Idag började vi en ny kurs också, dags för B-uppsats, tillsammans med arbetsgruppen ska jag skriva ett 15 sidigt arbete om någon en barnkultur riktning inom någon kommun. Vi ska undersöka valda område på styrnivå och verksamhetsnivå. Ska bli intressant och vi har redan börjat spåna på idéer till arbetet.
Imorgon börjar ytterligare en kurs som handlar om barnlitteratur, det ska bli väldigt intressant att se vad den handlar om men det lär bli mycket analyserande utifrån olika aspekter. Vi kommer att läsa väldigt mycket barnböcker, denna vecka ska vi bland annat läsa Pippi Långstrump och en Mumin-bok.

Hände en lagom udda grej på dagens föreläsning.. Vår föreläsare gick på toaletten och glömde att stänga av sin mygga så ja vi hörde alla vad som hände där inne...
Tyckte att det var rätt passande för dagen dock, skådespelaren Leslie Nielsen dog i natt och om jag inte minns helt fel gjordes detta misstag i en av "Den Nakna Pistolen" -filmerna

Takes a while to regain what is lost inside


Jag tycker om att sätta låtar på situationer och känslor som jag går igenom och för ett tag sen sprang jag på en gammal låt som beskriver en del av det jag gick igenom under våren. Den passar så bra in på hur jag kände när jag kom till insikt med vad som faktisk pågick och vad som höll på att hända med mig under den perioden.
Man faller och faller, sen inser man plötsligt att det inte alls är som man trodde från början och man känner sig dum, men någonstans vet man att att allt kommer att vara okej när man kommer ut på andra sidan.
Med facit i hand är jag glad att det blev som det blev.

Out of reach

Knew the signs wasn’t right
I was stupid, for a while
Swept away, by you
And now I feel like a fool

So confused
My heart’s bruised
Was I ever loved by you?
Out of reach, so far
I never had your heart
Out of reach, couldn’t see
We were never ment to be

Catch myself, from despair
I could drown if I stay here
Keeping busy, everyday
I know I will be ok 

But I was 
So confused
My heart’s bruised
Was I ever loved by you?
Out of reach, so far
I never had your heart
Out of reach, couldn’t see
We were never ment to be

So much hurt, so much pain
Takes a while to regain
What is lost inside
And I hope that in time
You’ll be out of my mind
I’ll be over you

And know I’m
So confused
My heart’s bruised
Was I ever loved by you?
Out of reach, so far
I never had your heart
Out of reach, couldn’t see
We were never ment to be
Out of reach, so far,
You never gave your heart
In my reach, I can see
There’s a life out there for me




I closed my eyes I kept on swimming


Har funderat mycket den här veckan.

Funderar på... hur jag ska hinna med allt som behöver göras. 
                          hur jag ska få människor att lyssna på mig.
                          hur jag ska lägga upp nästa veckas arbete.

Funderar på... vad jag ska göra åt min boendesituation.
                          vad jag ska ha för golv och väggar.
                          vad jag ska köpa för soffklädsel.

Funderar på... varför vissa människor alltid kommer undan med allt.
                          varför sömnlösheten inte vill försvinna men ändå inte gör mig trött och seg.
                          varför du har stannat i mina tankar i snart en vecka...



                                                           I had a dream last night
                                                       I dreamt that I was swimming
                                                           And the stars up above
                                                          Directionless and drifting
                                                           Somewhere in the dark
                                                     Were the sirens and the thunder
                                                         And around me as I swam
                                                      The drifters who'd gone under




Den vackraste stunden i livet var den när du kom


Jag har spenderat kvällen tillsammans med bästa Erica och min söta guddotter to be Alice!
Hur mysigt som helst :-D



Kärlek! ♥


On the rocky road to Dublin


Spenderade en galen augustivecka på Irland, delade tiden mellan Dublin och Kilkenny, drack öl och vin, gick på stand up, teater, shoppade och vandrade runt städerna i timmar. Såg Irlands böljande gröna kullar från ett bussfönster, blev blöt i regnet, lyssnade på galet bra musik och dansade mig svettig mer än en kväll!

Dags att berätta och visa lite bilder från denna fantastiska resa!

Vi kom till Dublin en regning måndagkväll, efter incheckning på ett sunkigt hostel gav vi oss ut på stan. Vi ramlade in på en sportbar där det visade sig att några av Irlands bästa komiker skulle uppträda under kvällen. Hur kul som helst och när de fick veta att det fanns svenskar i publiken blev det några skämt om det också, bland annat ett trevligt litet skämt om alkohol och varför Stockholm heter Stockholm.
Vi spenderade dagarna i Dublin tills fots, vi shoppade, gick på museer och hängde i St. Stephens Green, en stor park mitt i Dublin där vi första dagen sprang rakt in i pågående parkteater, underbart roligt!
Vid dagarnas slut blev det en vända till mataffären för att handla vin sen vidare till vårt hostel för förberedelse inför kvällen. Det blev middag med efterföljande pubhäng och annat kul varenda kväll. Träffade massa trevligt folk och drack massa gott öl!

 
The River Liffey rinner genom Dublin och delar staden i två delar.


I Dublin fanns det mängder av vacker och spännande arkitektur och många fina kyrkor.

 
Shakespeare´s The Comedy of Errors visades i St. Stephens Green.


Framför Wall of Fame i Temple Bar District, där hängde vi på kvällarna när vi var i Dublin och då främst på puben Temple Bar. Grymt bra ställe med mycket folk och härlig livemusik!

Efter tre dagar lämnade vi storstan för den lite mindre Kilkenny, tydlig småstadskänsla men kul för det. Blev ett par riktigt galna kvällar. Här upplevde jag också veckans absolut bästa traditionella irländska musik, helt fantastisk! Vi bodde ca 100 meter från ölbryggeriet och när vi anlände luktade det jäst i hela stan.
Mitt i Kilkenny ligger Kilkenny Castle, ett stort medeltida slott med en imponerande park som tog oss säkert en timme eller mer att ta oss runt.
Vi hittade även här roliga ställen att festa på och det blev både pubar och nattklubbar under de två dagar vi spenderade där. Dock blev dagarna lite långtråkiga då det inte fanns så mycket att se på stan men då hade vi ju chans att vila upp oss inför kvällen.

   
Slottet var stort och parken enorm! Det fanns en fågeldamm i parkens bortre del och det var en otroligt rogivande atmosfär i hela parken.
 
Det var som att gå in i en sagoskog när vi kom till parkens bortre del. Lövverken på träden var så täta att man knappt såg himlen och överallt slingrade sig murgröna, det var verkligen hur fint som helst. Långa vindlande stigar löpte genom hela parken.


Vi kom tillbaka till Dublin på lördagskvällen och spenderade våra sista timmar på Temple Bar där en man och en kvinna stod för kvällens underhållning. De var så himla bra och vi avslutade kvällen med att skråla till Wild Rover!

En verkligt minnesvärd resa och jag kommer definitivt åka tillbaka fler gånger!

I've been a wild rover for many a year
And I spent all my money on whiskey and beer,
And now I'm returning with gold in great store
And I never will play the wild rover no more.


Sleep deprivation will make you a million

Mina sömnsvårigheter har visst kickat in igen. Vet inte varför det blir såhär faktiskt men det kommer då och då stannar ett tag och ger sig sen av igen. Det värsta är ju att jag blir så otroligt trött på förmiddagarna och orkar nästan ingenting. Det blir som en ond cirkel tillslut också, man börjar tänka på något sen snurrar millioner tankar i huvudet och så kan man inte sova på grund av det. Vissa tankar är bra vissa är dåliga. Jag brukar komma på en del bra konstnärliga projekt när jag inte kan sova så som texter, idéer till tavlor, pysselsaker, musikprojekt m.m. Sen brukar jag ligga och planera saker som jag måste göra, jag brukar skriva massa mail som jag alltid lyckas glömma på dagarna och så brukar jag städa. Städa görs bäst på natten till mina grannars stora förtret. Okej jag brukar inte plocka fram dammsugaren och så på natten men det har hänt att jag har skrubbat i köket eller badrummet och det rinnande vattnet är säkert nog så irriterande för mina kära grannar!

Tidigare ikväll var jag och min älskade far på ett av de stora byggföretagen och kollade på golv och kakel och lite sånt. Tydligen börjar det hända grejjer i min trasiga lägenhet och igår ringde han som har hand om renoveringen och undrade vad jag vill ha för golv.
Om jag får som jag vill blir det ekgolv genomgående i hall, vardagsrum och kök. Kommer även ta bort trösklarna mellan rummen för att få en mer enhetlig känsla. Sen i köket kommer det bli nytt kakel då de klantigt nog hade sönder en stor del av kaklet som satt där trots att detta hade kunnat undvikas. Sovrummet blir som tidigare då vi innan de började riva tog upp golvet vi lagt där och la undan det. Detta gjorde vi för att jag verkligen älskar det golvet och jag visste inte om det fortfarande gick att få tag i. Tapeterna blir också som förut, sovrummet var nog det enda rum där jag var helt nöjd med golv och väggar men däremot avskydde jag resten av inredningen där men nu är även det på väg att bytas ut. I badrummet kommer jag förhoppnings få ett grått golv och vitt kakel och då avlånga plattor, vill inte ha fyrkantiga. Funderar på om man ska göra det helkaklat, tidigare var det halvkaklat. Helkaklat är snyggt men det blir en kostnadsfråga.. Time will tell...

                                        
                        Mitt badrum i augusti efter rivningen... Det ser ungefär likadant ut än.... :-(

Ta vara på den tid vi har


Såg precis ett gammlat Scrubs avsnitt som nära nog fick mig att börja gråta.
Det handlade om att man har så mycket att göra att man inte avsätter tid för de människor som betyder mest för en. Så är det ju tyvärr ibland man har så himla mycket att göra att man glömmer vad som egentligen är viktigast här i livet. Vi måste bli bättre på att prioritera helt enkelt!





Lärarlegitimation och vinterjackor


Har varit på Lärarförbundsmöte idag, trevlig värre. Det bjöds på mat och fika och snackades om lärarlegitimation. Har känts ganska komplicerat det där men nu känns det lite klarare men förstår att det är många som oroar sig. Om man t.ex. är examinerad lågstadielärare men jobbar på mellanstadiet måste man söka ett jobb som lågstadielärare och och jobba som det ett år innan man får ansöka om legitimationen detta oberoende av hur länge man jobbat som lärare innan. Bra att veta innan man kommer ut och börjar jobba!
Det pratades även om hur man kan jobba för att bättre uppnå målen som finns i skolan, högre måluppfyllelse. Lät väldigt intressant!

Jag har äntligen köpt mig en vinterjacka! Den blev inte som jag hade tänkt mig då varenda jacka jag provade i den modellen var för kort i ärmarna. Jag ver ju att jag är lång men kom igen så abnormalt långa armar har jag faktiskt inte. Kan inte direkt påstå att ärmarna följde storleken på resten av jackan. Hur som helst så kommer jag garanterat inte att frysa i denna jacka i vinter, den är som en ett litet hus jag kan krypa in i som kommer att hålla mig torr och varm och den är t.o.m. för lång i ärmarna.

Har bestämt mig för att göra en personlig almanacka för 2011. Har ju en redan som räcker fram till sommaren men den här får markera en ny start!
Har redan designat insidan man får bestämma precis hur veckoplaneringen ska se ut och så kan man lägga in små avsnitt med ex. veckans att göra lista, veckans träning med mera. Nu ska jag bara Bestämma mig för vilka avslutningssior jag vill ha, funderar på några sidor randigt och rutigt papper det är alltid bra att ha men man kan välja att få som en målarbok i slutet, hur kul är inte det! Sjukt bra tidsfördriv på tråkiga föreläsningar hehe.
Sen kan man ladda upp egna bilder till fram och baksidan så nu ska jag kolla igenom och välja bilder, har en idé om vad jag ska välja dock. Får lägga upp en bild och visa när den är klar!


The times they are a-changin´


I början av sommaren kom man till mig och sa att man misstänkte att det var en vattenskada i min lägenhet. Detta då det droppade vatten i grannen unders tak.
Det gjordes fuktmätningar och den 2/8, dagen jag påbörjade min semester började man riva ut badrummet och bilade upp golvet.
Sen i augusti har min lägenhet varit obeboelig och jag har bott hos en vän och bor nu i min gamla lägenhet där min syster annars bor.
Ju mer man arbetade i lägenheten desto mer fukt upptäckte man och tillslut kom man fram till att det är ett rör i köket som har rostat sönder och förmodligen läckt länge, länge.
Arbetet fortsatte och när man var klar med all rivning såg lägenheten ut som ett skal. Golven i badrum, kök, sovrum och hall hade bilats upp. I vardagsrummet var golvet delvis uppsågat och utrivet. Väggar var förstörda och det såg bara allmänt eländigt ut.
ALLT som min kära far renoverade när jag flyttade dit var nu förstört!
Jag har inte kunnat göra något för att avjälpa denna skada då det förmodligen har läckt sen långt innan jag flyttade in. Det kniviga med det är att bevisa det bara.
Det fina nu när lägenheten äntligen börjat återställas är att föreningen anser att jag ska betala all renovering av ytskiktet, vilket jag inte tycker är okej! Jag har inte gjort något för att orska denna skada, det är föreningen som har valt att göra allt annat utom att stambyta fastigheten, och jag hade inget annat val än att låta de riva upp hela lägenheten för fukten behövde försvinna.

Så nu mitt i allt annat som händer ska jag försöka kriga med griniga gubbar och försäkringsbolag och alla är så satans svåra att få tag i. Min fina nyrenoverade lägenhet som återigen kommer att bli nyrenoverad vill jag bara ska bli klar så att jag kan börja kolla på vilka säljmöjligheter jag har för jag vill inte ha den kvar och jag vill inte bo kvar i Nykvarn längre, det är dags för något helt annat. Jag är nästan aldrig här ändå, det är mest ett ställe för mig att sova på. Det har varit toppen att bo här under tiden jag pluggat mest för att jag har väldigt låga boendekostnader här men nu är jag less. Frågan är bara om jag ska vänta tills jag är klar med skolan eller inte.


Then you better start swimmin'
Or you'll sink like a stone
For the times they are a-changin'.


Han är som en blandning mellan Orup och Lotta Engberg


Det blev helg, en helg där ledigheten skulle tas tillvara på till fullo.
Började fredagen med lunch på Touch of India tillsammans med bästa Beccs.
Vi pratade strunt och allvar, högt och lågt.
Fan vad den människan har hjälpt mig mycket i år, samtidigt som hon har haft sitt eget att ta tag i.
Hon är en fantastisk människa!

Senare samma dag tog jag mig upp till Älvsjö för middag med mina fina tjejer. Vin och en massa olika smårätter skapade en förträfflig middag.
Trots massa irritation innan blev det en toppenkväll med mycket snack och skratt.
Men man har liksom aldrig tillräcklig med tid för att ta sig igenom allt man vill hinna med.

Lördagens förmiddag blev lugn umgicks med mamma hela dagen, åkte runt, fixade och trixade.
På kvällen skulle vi ut och svira, var sjukt taggad grymt kängesen jag sist va ute.
Vi började hemma hos Jojo och laddade upp sen mötte vi upp Elin och drog mot Trombon. Oskar Linnros skulle spela, förväntningarna var höga.
Spelningen var riktigt bra, härlig energi från scen, medryckande musik och bra sång!
Träffade en gammal vän där, vi lärde känna varandra på gymnasiet och nu är det väl två år sen vi senast sågs.
Vi pratade en kort stund, han verkar ha det toppen, jobbar med det han är intresserad av delar lya med en annan av grabbarna från den tiden. Kul!

Efter spelningen tog vi oss upp för backen till Berget, Dj Clabbe stod för underhållningen, sjukt iriiterand gubbe det där. Men det blev en kul kväll med massa dans.
Träffade ytterligare en gammal klasskompis där, säkert fem år sen jag senast pratade med han. Killen har blivit pappa, stort alltså!

Vi skulle hem och sova men hamnade på en efterfest hos grabben som bor i dörren bredvid Jojo. Inte speciellt långt att gå hem efter det. Det var trevligt med dem var lite underliga, fast vad gör det när man får skratta, ha kul och dricka vin. Framemot morgontimmarna hamnade en del av gänget inne hos Jojo, det skulle lagas mat.
När klockan närmade sig sju kände jag att det var dags att sova och på nåt sätt lyckades jag somna mitt bland folk som snackade och stojade.

Söndagen har mest varit seg, skönt det med. Nu är det dags för en ny vecka, tentaskrivning väntar, likaså fem inplanerade gympass och jobb hela nästa helg. Blir fint det!

Walk on eggshells on my old stomping ground


Märkligt vad lite det krävs för att få en att tippa över kanten.
Idag var det en jacka som fick det att rinna över för mig.

Beställde en vinterjacka för ett par veckor sen, fick hem den idag.
Provade den och den passade perfekt och var dessutom fruktansvärt snygg.
Men, den var alldeles för kort i armarna, och då menar jag inte lite.
Den räckte mig strax under armbågen.

Just då kändes det som att hela världen var emot mig och tårarna kom!
Såhär i efterhand känns det skitlöjligt men det visar så tydligt hur skör jag är just nu.

Det har blivit alldeles för mycket av allt den senaste tiden, skola, jobb och lägenheten har tagit all min tid.
Vet inte när jag senast tänkte på enbart mig själv och mina behov.
Börjar sakta bygga upp mig själv igen men för att jag ska komma tillbaka till mitt vanliga starka jag måste allting bli klart så jag kan lämna det bakom mig.
All stress situationen med lägenheten för med sig måste bort innan jag kan börja fungera igen!

Om inte ett mirakel inträffar kommer 2010 definitivt gå till historien som det absolut värsta året i mitt liv!

You make pain in to something I can touch


Blir så ledsen och besviken på personer i min omgivning.
Man försöker att göra något som alla kan uppskatta och allt man får tillbaka är klagomål.

Varför måste vi vara där det är för långt att åka?
Varför måste vi ta det på en fredag?
Varför ska vi ha knytis kan inte hon laga all mat?
Varför kan vi inte ta en utgång här istället?

Om det är så himla jobbigt för dig så behöver du inte bry dig om att komma.
Om du tycker att allt man föreslår är så jävla dåligt kan du själv komma med förslag någon gång.
Om du inte tycker att det är en bra idé vill vi inte ha dig där!

Jag har fått nog av folk som gnäller men inte gör någonting själva.
Du är inte den enda som jobbar och sliter.
Du är inte den enda som är trött en fredagskväll.
Du är inte den enda som får åka en bit för att ses.

Vi andra vill träffa våra vänner, äta middag, prata och ha kul.
Oavsett om det är fredag eller lördag.
Oavsett om det är i huset brevid eller en pendeltågsresa bort.
Oavsett om middagen är serverad eller om man måste bidra själv.

Det gäller att man tar vara på de vännerna man har och vi träffas inte speciellt ofta alla tillsammans, då vi lever på olika håll och i olika livsituationer.
Så när vi väl hittar en dag som passar alla varför inte bara vara glad och göra det till en toppenkväll oavsett vad som krävs av var och en.

Det gäller att öppna ögonen innan det är för sent!


RSS 2.0