Jag är inte eskimå, jag är same...

Lyssnade på skönaste sommarprataren i P1 idag, Sofia Janokk. Sjukt duktig sångeska som verkar ha varit med om en hel del på sina turnéer över världen.
Hon besättade bland annat om när hon varit i Slovakien för att uppträda och de på affiscken hade skrivit innuit (eskimå) istället för same. Hon hade då sagt att hon var inte eskimå hon är same. Till svar fick hon att slovakerna vet inte vad samer är men innuiter vet dom i allafall vad det är för folk.
Hon kom då med skönaste liknelsen....
"Om dom inte visste vad snö var skulle ni då säga sand bara för att det vet dom vad det är"...
Hahaha, garvade så jag höll på att kissa på mig =)
Sen berättade hon fler såna roliga historier om vilka förutfattade meningar har om samer och hur lite folk egentligen vet om de.
Hon berättade lite om sin uppväxt och deras kultur verkar sjukt härlig ! Måste nog se till att forska upp mig lite om samer, lät väldigt intressant !


A blast from the past...

Midsommardagen och jag sitter hemma själv och letar fram gamla popdängor från 90-talet på YouTube.
Grymt skönt att bara sitta hemma och vara för mig själv lite faktiskt, tänka över saker och ting, käka glass direkt ur förpackingen, se på film, lyssna på musik, skriva och läsa allt på samma gång.

Annars då, vad har jag haft för mig..??..
Jag har jobbat sen har jag jobbat lite till sen har jag varit inne och lämnat blod och passade på att ta en fika med Jullan när jag ändå var i Södertälje. Var riktigt härligt att träffa henne, underbar människa det där !!
Vi pratade lite tenta, vi var jäkligt förundrade över våra resultat båda två..hmm.. så många som är det verkar det som, kanske har det blitt någe knas...
Jaja så kan det vara, jag kommer iaf kopiera och kolla igenom den ena innan jag skriver på och godkänner resultatet !

I torsdags var det stress efter jobbet som gällde, gäster skulle komma och det skulle inhandlas grejer, städas lite och bakas innan de skulle dyka upp.. Jag hann nästan klart med allt innan Max och Erica ringde på dörren och klev in.
Det blev en grymt trevlig kväll med massa skitsnack, fika, och självklart presentöverlämnande som var den egentliga poängen med kvällen. Max skulle få sin studentpresent, Bob Dylan boken som vi verkligen var övertygade om att han skulle gilla.. och så klart han gjorde det !! hehe. Kul =)
Erica och Max fick även för sig att leka fakirer och prova hur det kändes att gå över min spikmatta, haha, båda hoppade av rätt snabbt.. så onödigt.
När Erica sen hade gått snackade Max och jag lite Göteborgs-resa, kollade på tv, käkade på chips och snackade allmänt intressant strunt =)
En riktigt trevlig kväll som gjorde mig glad =)

Midsommarafton spenderades ute hos mormor och morfar i stugan. Vi käkade lunch och den obligatoriska jordgubbstårtan (bakad av mig såklart), gott och helt okej trevligt men när det drar ut på tiden och det ösregnar utanför så att alla är instängda tillsammans i den lilla stugan går alla mig snabbt på nerverna =/ Lite tråkigt men så kan det vara ibland. Kom tillslut hem och mellanlandade lite innan jag drog på mig storsövlarna och regnrocken för att trotsa regnet och bege mig hem till Anneli och Per. Där vankades spelkväll med vin och snacks och trevligt sällskap. Vi spelade några kortspel och Nintendo Wii och hade supertrevligt, precis lagom att göra en fredagskväll. Vi fick även se en fin fin uppvisning från en galet full gubbe som traskade runt nere på gården, ramlade in i buskar och höll på.. Skrattade så tårarna sprutade =D

Nä nu ska jag kolla om jag har något smarrigt att äta hemma, har inte ätit middag än hehe, återkommer med mer om lördagen snart !

I get off on screaming guitars...

Har lyssnat en massa på Eric Clapton de senaste dagarna. Jäkligt underskattad karl den där.
Grymt bra låtar och gitarr spelet ska vi inte ens prata om !!!!
Har fått en ny favoritlåt av honom "I´ve got a rock n´ Roll heart" riktigt, riktigt najs =)
Sen ligger orginalet av "Layla" med på skivan, så som den lät när den först spelades in med Derek and the Dominos..Den är faktiskt bättre än unplugged versionen tycker jag, och det är inte att säga lite det.

Är som bekant tillbaka på Alcro nu, ny position men fortfarande kontorstjänst. Det kändes lite illa när man kom dit i måndags morse och det kändes som att man varit där för bara några dagar sen fast det är 3 (!!!) år sen sist =/ GALET !!!
Föll in i lunket hur snabbt som helst och när jag började kolla på plockarnas statistik visste jag precis vilket nummer som tillhörde vem.. haha..
Sitter på leveransservice nu, tar samtal från kunder som fått fel i sina leveranser, efter deras samtal krediterar eller debiterar jag kunderna och ordnar till så att allt stämmer. Inte så jätteavancerat och inte så mycket att göra än så länge. Men det lär ändras nu när sommarplockarna har börjat, hehe =)
Har dock börjat lära mig ett par andra saker som det inte finns någon som kommer att göra under sommaren, finns ingen annan sommarjobbaren som har kunnat lära sig det på hela sommaren och jag är bara inne på min tredje dag på denna tjänst.. E man bra så e man =D hahahaha
Irriterar mig dock som fan på min "handledare", hon sparar grejer på hög, försvinner när jag behöver hjälp, förklarar runt grejer, skyller på mig när hon säger fel och sittertyp och surfa, löser korsord och pratar med sin man hela tiden.
Förstår verkligen varför de andra som jobbar där är irriterade på henne !!
Exploderar snart på henne, men om jag säger nåt och hon blir sur vet jag att jag har de andra i ryggen för dom e inte speciellt förtjusta i henne. Ser fram emot hennes semester så jag får sköta det själv, vilket jag i stort redan gör.
Oh vad självbelåten jag låter, men det är faktiskt inte så svårt och jag har inte speciellt svårt för att lära så det har liksom klickat rätt bra, nu är det bara att få rutin på det så kommer det flyta som vattnet i en fors sen =P
Hjälpte även till lite på min gamla position idag, stackars Kina var så förvirrad så jag klev in och hjälpte henne, det satt fortfarande kvar efter tre år ! hehe =)
Bra att jag kan hoppa emellan lite om det inte blir jättemycket att göra inne hos mig, blir ju så fruktansvärt uttråkad när det inte finns något att göra =(
En lite tråkig grej med årets uppsättning sommarfolk är att alla är så små, det liksom småkillar haha, på min tid (låter som jag e skitgammal) när jag först började där var i princip alla plockare några år äldre och många såg ruggigt bra ut hehe ;-) Men, men vad är väl en bal på slottet...

Nä nu är det säsongstart för "So you think you can dance" (amerikanska versionen såklart)

Tack å hej leverpastej



Sommaren 2007 i Blankaholm, så vill jag ha det jämt. Underbart !

Årets resa till Ullared resulterade i detta...

Här kommer lite bilder på en del av fynden jag gjorde i Ullared, vissa mer intressanta än andra =)




Ett av mina absoluta favoritköp, fin fina träsko sandaler från Moheda toffeln !!
Har suktat efter ett par sådana sen förra sommaren men alltid ansett de lite för dyra men nu hittade jag de ca 200-300 kr billigare än i en "vanlig" affär =)
Ser fram emot sol nu så att jag kan använda de !!



Blev ytterligare ett par skor, såg dessa och blev helt kär, 129 kr som hittat ;-)



Glas från Kosta Boda med Ulrika Hydman Vallien design, gick länge och velade om jag skulle köpa dessa eller inte.. behöver inte direkt fler glas men insåg att jag skulle ångra mig om jag lämnade de.



Massa småprylar till kropp och ansikte, bl.a. hittade jag min favorit foundation ca 40kr billigare än hemma, score =)



Bra att ha saker till köket, ett nytt knivset med tillhörande knivblock, skärbrädor i olika färger för olika saker, my slickepott och osthyvel.



Världens mysigaste munkjacka, en grymt skön softshell jacka (vatten & vindtät med fleece inuti), träningsbyxor och leggings. Allt för ca 400 kr



Spikmattan som kommer att användas flitigt, såldes riktigt billigt i jämförelse med vad den kostar i ex. hälsoaffärer. Plattången blev jag grymt nöjd med, har letat efter en ny länge, den visade sig dock vara trasig så den måste bytas =(


Sådär ja, det var de mesta av fynden, köpte ännu mer saker men mest småprylar. Köpte bl.a. upp mig på kollegieblock inför hösten, överstrykningspennor och annat jox.
Resan gick bra men det blir lite tröttsamt att åka bil så länge, när vi åkte ner rockade vi loss till Bruce Springsteen och på vägen hem var det Annicas nyinköpta Eusovision skiva som gällde. Höjde volymen rejält när Danmark och Islands bidrag kom och hoppade över Norges. Är så sjukt trött på den låten nu, den spelas ju överallt hela tiden =/
När vi åkte hem körde jag, var lite trött i huvudet efter att ha suttit i 45 mil och koncentrerat mig på vägen men det gick bra. Fick köra snigelfart mellan Huskvarna och Gränna p.g.a. dimma som gjorde att man inte såg längre än ett par meter framför sig, men det lättade och jag kunde gasa på den sista biten.
Till hösten hoppas jag på en roadtripp ner med några trevliga människor... inhandla lite julklappar och ha lite trevligt !

Allt som allt en trevlig resa som inte gjorde ett allt för stort hål i plånboken, hade ju trots allt fått skattepengarna hehe =D

Jorå det flyter som en fisk i vattnet !

Ah, då var man här igen då. Uppdateringsdags nu då =)
Kan ju börja med vad jag har gjort den här helgen och arbeta mig bakåt till allt som stod i förra inlägget som jag i det närmsta lovade att berätta om. =)
Okej here I go, try too keep up.. hehe..

Söndagen har spenderats på flera olika locations, först tog jag en sista sovmorgon innan det är dags för jobb imorgon, grymt skönt faktiskt, har äntligen lärt mig att sova länge på morgonen =)
Sen var det dags att ta mig ut till morföräldrarna, tog på mig storstövlarna och sydvästen och kämpade mig ut i regnet, vadade genom vattenpölar och piskande regn och kom tillslut fram helskinnad till bilen.
Efter att ha satt på nya skattemärket i ösande regn (man vill ju inte åka dit) klev jag in i värmen och körde iväg till Statoil för att mata bilen lite. När jag äntligen var ute på vägen var det snigelfart som gällde, jäklar i min lilla låda vad det regnade !! Men det gick ju bra det med och när jag tillslut var framme vankades det kaffe och nybakad toscakaka, inte fy skam det. Fick även den glada nyheten att det äntligen har kommit en påse med enbart mörka Polly i !!! haha, man kan ju bli glad för mindre men som jag har vänat på de, =)
Efter fika hos morföräldrarna bar det av en sväng till affären (inhandlade självklart en påse Polly, hehe) innan det var dags att bege sig ner till dagens andra stopp Gnesta !

Skulle träffa Mindy och Teten för en fika, evigheter sen sist, vi har först tänkt ses i Södertälje men i och med att Mindys mamma är dålig så bestämde vi oss för att ses hemma hos henne istället ! Där fanns förutom Mindy, Teten och självklart Ullis även bror Andreas. Vi avnjöt en trevlig fika och jag måste säga att jag tycker att Ullis var väldigt glad och uppåt mitt i det tragiska. Pratade med Mindy och Andreas en sväng och fick veta en del jag inte visste, föstår om de är frustrerade och arga på sjukvården. Hoppas dock att det blir bättre nu med det de kommit fram till !
Det blir så svår sånt där, vad man ska säga och vad man ska göra men jag antar att det bästa är att föröska agera så normalt som möjligt prata på och ändå hålla kvar en viss medvetenhet vid problemet. Att helt undvika det gör ju verkligen inte saken bättre, det är nästan värre att agera som att ingenting händer.
Vi pratade bl.a. om en smink-kurs Ullis varit på, tycker att det lät som ett jättebra sätt att pigga upp kvinnor som är i samma sits lite =)
Finns inte mer för mig att göra än att stödja Mindy det bästa jag kan, hoppas att hon känner att hon kan ringa om det är något och att hon vet att jag finns där vad som än händer.
Det var i alla fall en trevlig eftermiddag, vi gick även förbi konsum en sväng och hälsade på Emelie=)

Teten och jag åkte sen tillbaka till Nykvarn och hem till mig, under bilresan pratade vi lumpar-liv och hemma hos mig tog vi en kopp kaffe och bestämde oss för att kila upp till Rhodos för lite mat och öl =)
Åt smarrig mat, drack ett par öl och snackade en massa strunt och minnen innan vi skiljdes åt för denna gång.
Grymt trevligt !! =D

Lördagen då.. Jo den spenderade jag hemma, var helt sjukt trött och hade sjukt ont i magen så det blev lugna gatan hela dagen och kvällen. Kollade på "Bridshead revisited" och somnade på soffan, haha.. en typisk lördagkväll med andra ord =) hehe
Gick igenom mina Ullareds fynd (lägger upp bilder strax) och konstaterade att det blev en hel del najsiga saker !! Dock så visade det sig att ett av mina favvo-fynd var trasigt så det blir till att reklamera det. Tur att Annica ska ner till sina päron om några veckor då kan hon fixa det åt mig.

Fredagen spenderades förresten i en bil påväg hem från Ullared men mer om det om en stund =)


Hej igen....

Oj oj oj vad det var länge sen jag skrev.. ska försöka komma igång igen har jag tänkt !

En hel del har hänt sen sist bl.a. så har jag flyttat, jag har dejtat lite, fått hjärtat i halsgropen ett par gånger. haft jäkligt roligt massor med gånger, tvivlat en del och fått känslor som jag inte haft på ett bra tag vilket känns rätt skönt.
Ska försöka uppdatera en massa de närmaste dagarna, har sommarlov den här veckan sen från måndag gäller 8 veckors jobb på Alcro, ska bli rätt skönt.. är sjuktdålig på att vara ledig =/

Har en del jag borde se till att ta tag i också, en hel bunt telefonsamtal, mail och ärenden att uträtta, skulle vara bra om jag lyckades få det mesta gjort imorn. Åker till Ullared på torsdag och det vore ju skönt om jag slapp sitta i telefon en massa när jag är där. Vet inte hur länge vi blir borta heller, men är jag hemma på lördag hoppas jag på lite fest innan det är dags att börja jobba.
 Festade till det i lördags, Brolle spelade i parken här ute. Vi var några stycken som sågs hos mig först, käkade lite, drack lite och lekte lite charader. Himla kul hade vi innan det var dags att ge sig av mot parken. Jag och Rebecca busade till det och gömde lite dricka innanför staketet innnan vi äntrade parkområdet, vi knallade sen ner i skogen och hämtade det, smakade förträffligt kan jag säga =P
Sen var det Brolle time, all kvällen dricka började ta ut sin rätt och jag minns inte speciellt mycket av själva konserten mer än att han spelade Peggy Sue och var jävligt snygg =)
Vi hade iaf grymt kul viss "minnesförlust" till trots.. hehe.. hoppas på flera liknande fester under sommaren !!

Lämnar er med en fin, fin bild på Brolle och återkommer snart igen =)




Brolle i parken =)

RSS 2.0