MUSIC


Music will always find its way to us, with or without business, politics, religion or any other bullshit attached.
Music survives everything, and like God, it is always present.
It needs no help, and suffers no hindrance.
It has always found me, and with God´s blessing and permission, it always will.


The Autobiography by Eric Clapton



Nu skulle jag inte säga nej till en fribiljett mot himlen

Måndag den 14/12 innebar att det äntligen var dags för den efterlängtade Winnerbäck konserten vi väntat på sen i november ! =)
Erica och jag gav oss förväntansfulla iväg upp mot Hovet, funderandes över vad som komma skulle.
Vi starta med en öl och lite skitsnack, känns som vi inte snackat ordentligt på ett tag nu..

Konserten startade sen med förbandet Andreas Grega, säga vad man vill alltså.. kan inte påstå att jag blev överförtjust. Gillade inte hans röst speciellt mycket sen störde jag mig på att hans micstativ såg ut som en vandringsstav vilken han viftade runt med.. Roger Pontare komplex eller vad.. hmm.. Tyckte dock att texten på den sista låten han körde var rätt fin !
Sen roddades det om och jublet började sprida sig och tillslut var det dags...

Hela allt började med en film och en berättare som berättade saker som jag delvis identifierade som citat ur texter m.m. Sen drog det igång med Järnvägsspår och lyckan var total, efter all denna väntan fick vi äntligen se vad vi väntat på så länge !
Hela konserten var fantasktisk som vanligt och jag stod där och kände mig lycklig och lugn. När vi gick kände jag mig som uppfylld av en ny styrka, märkligt vilken inverkan musik kan ha på ens liv !! Vilken skillnad det blir på bara en kväll när man gör något som man vekligen tycker om, för mig är konserter något magiskt, finns inte mycket som är bättre än känslan jag får inom mig efter en riktigt bra och rolig konsert =D

Under kvällen spelades det en himla massa bra låtar men några stod ut mer än andra...

Söndermarken- Alltid lika bra, nyponbuskar, nyponbuskar är djupt rotat i våra minnen =) Förlåter han för att han glömde ett par textrader i början.. inte lätt att kommma ihåg tolv verser allst =P

Fribiljett mot himlen- En av mina nya favoriter, tycker mycket om texten och tänker på en speciell person när jag hör den.

Elegi- Alltid lika vacker !

Köpenhamn och överallt- "Dina ögon var ett fritt fall varje gång"... bra text och driv
 
Varning för ras- Så fin låt så det inte är klokt, fick kämpa mot tårarna i slutet av låten då jag förknippar den texten med en speciell händelse och person. En konstig dag med ett konstigt ljus. Varning för ras gå så försiktigt du kan. Inga tanklösa menlösa ord, ingen felaktig fras. Varning för ras... Använde mig av en del av denna text i en minnestext en gång i tiden, den påverkar mig fortfarande väldigt starkt, speciellt live

Söndag 13.3.99- Vet inte om jag hört denna live förut.. kul att höra den, tycker om den. Identifierade mig mycket med texten för några år sen.. "Hon går och plockar och hittar sina gamla brev, lite konstigt att läsa om gamla planer när hon vet hur det blev"

Dunkla rum- Fantastiskt gitarrsolo av Ola i slutet av låten. Killen kan spela gitarr alltså.. Men ingen kommer någonsin kunna ta Johans plats som min favorit-Winnerbäck gitarrist =)

Brusta hjärtans höst- En av mina absoluta favoriter, kan faktiskt inte minnas att jag har hört den live tidigare. Så bra och den blev ännu bättre med Annas vackra röst som uppbackning. Topp 10 låtar någonsin !!

Jag har väntat på ett regn- Trumspelet var magiskt, kom på mig själv med att helt glömma bort sången för att jag förtrollades av trummorna, Gillart´ =)

Jag får liksom ingen ordning- Härligt upptempo och en silvrig konfettibomb i slutet !! Hittade konfetti i fickorna på min kofta dagen efter =)

Elden- Otroligt fin duett mellan Lasse på sång och Johan på piano. Det var så fint och stämningsfullt, ett av de bättre framträdanden jag sett av den låten ! Kom att tänka på att texten  är väldigt klockren för hur det känns just nu !


Var en riktigt härlig konsert och mot slutet när han pratade en lite längre stund trodde jag taket skulle lyfta av alla applåder. Fantastisk man det där som kan göra sånger som berör en så djupt och som berör så många !
En annan sak jag gillade med denna konsert var att den var lite ösigare än vanligt !! =)
Ser grymt mycket fram emot sommarens konserter nu, tror nog att jag ska gå på minst två faktiskt !!
 




Har så smått börjat få ihop alla julklappar nu också, känns väl bra men till vissa vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på och till andra har jag så mycket idéer att jag inte vet vad jag ska välja.. hehe.. dagens i-lands problem alltså... Det blir nog klockers i slutet.
Har fått en önskan om att leka tomte på julafton. En jobbarpolare till min mor som undrade om jag kunde vara tomte för hennes tre barnbarn, haha.. vi får väl se !

Har tränat idag också, känner mig så sjukt duktig. Va med Jojo på Body Pump, gruppträning är fan kul.. Får nog se till att skaffa mig ett ordetligt träningskort känns det som. Så man kan se lite hyffsad ut på Bellas bröllop om en månad.. Har ju hittat klänningen och kavajen, bara skorna kvar nu ;-)

Avslutningsvis.. Ibland är det fan stört hur väl horoskop stämmer....

Lejonet 23/7-22/8
Du måste fundera på varför du känner dig så olycklig på jobbet. Egentligen trivs du bra både med kompisarna och med arbetsuppgifterna. Kanske är du lite småförälskad och du vet inte hur du ska hantera känslorna.

RSS 2.0