How can I pretend

All I Want Is You

How can I pretend that I like your new friend, when all I want is you?
How can I put up with him saying "buttercup", when all I want is you?
All I want is you
We been through all this before, it's not funny anymore, that all I want is you
It's getting quite absurd, the worst hang up ever heard of,that all I want is you
All I want is you

I keep telling you, I've got lots of things to do, I've got girlfriends old and new
You keep telling me that "It's crazy", and it's true that it's crazy, but I'm not, but
I keep telling you, I've got lots of things to do, I've got boyfriends old and new
'Cause starting up again would be nothing but insane and a messed-up thing to do..

It's painful to admit, but I've been feeling like shit, 'cause all I want is you
It's getting quite absurd, the worst hang up ever heard of, that all I want is you
All I want is you

No! I gotta get a hobby, something soothing for my soul, to get my mind off you
Yeah, I'm gonna get a job and a cute little dog, then look for someone new
And forget I ever wanted you

I keep telling you, I've got lots of things to do, I've got girlfriends old and new
You keep telling me that "It's crazy", and it's true that it's crazy, but I'm not, yet
I keep telling you, I've got lots of things to do, I've got boyfriends old and new
'Cause starting up again would be nothing but insane and a messed-up thing to do

How can I pretend that I like your new friend, when all I want is you?
It's getting quite absurd, the worst hang up ever heard of, that all I want is you
All I want is you, all I want is you

Everlong....

Har de senaste tre dagarna befunnit mig utanför Gävle där har jag fiskat, sovit ut, kollat på friidrott, grillat korv och helt enkelt andats in den friska klara luften.
Rekreation på hög nivå, finns inget bättre än att komma iväg några dagar och bara ta det lugnt. Hade gärna stannat mycket längre men verkligheten kallade mig tillbaka, nu känner jag mig i allfall lite mer redo att ta tag i den.


Bodde i stuga precis vid Dalälvens strand.


Underbara omgivningar


Utsikt från stugan


Blev ingen Lax men väl ett par Id


Fina gamla hus på ett militärområde i närheten, utnyttjat av Ing1 en gång i tiden


Forsande vatten har en märkligt lugnande effekt


En dammlucka i vattenkraftvetket öppnades, forsade enorma mängder vatten nerför älvfåran.


Mycket rönnbär förutspår en snörik vinter

Frisk, hög och klar luft med tydlig höst känsla här uppe, så enormt härligt !
Ser verkligen fram emot hösten !


Breathe out
So I could breathe you in
Hold you in 
And I wonder
When I sing along with you
If everything could ever feel this real forever
If anything could ever be this good again
The only thing I'll ever ask of you
You've got to promise not to stop when I say when


There´ll be days like this

En hel vecka sen senaste inlägget, hmm.. dags för en liten update tror jag bestämt =)
Vi tar det från början då helt enkelt...

MÅNDAG
Började måndagen med att kliva ur sängen och kände bara, fan va less jag är !! Ville inte gå till jobbet och bävade inför vad som väntade mig denna måndagmorgon. Det enda som gladde mig mitt i det grå var att det var sista måndagen jag behövde gå upp och gå ner till Alcro. Sista måndagen på sommarjobbet, SKÖNT !!!
När jag väl kom ner till kontoret började allt som vanligt men 10 minuter senare klev min så kallade fadder innanför dörren och då ville jag bara sväva iväg hem till sängen igen. Människan har vart så sur och grinig hela veckan och knappt pratat med en. Tryckt stämning som satan inne på vårt lilla kontor, detta har gjort att jag har skött mitt jobb från en annan plats. Allt för att slippa den energislukande människan som drog ner humöret i skorna =/
Måndagen var i övrigt rätt så händelselös men, men rätt trevligt med såna dagar ibland också. hehe

TISDAG
Lika skitdålig stämning på jobbet idag, men hey det blir vad man gör det till.. Stod lite i luckan idag, jäkligt trevligt att prata lite med plockarna istället för att bara snacka med kontorsmupparna hela tiden =P
Dagen gick dock undan och efter jobbet var det i princip bara hem och vända som gällde innan det var dags att rusa vidare för att ta bussen in till Södertälje och slänga sig på ett tåg mot Älvsjö för kräftskiva hos Kim.
Väl där började jag med att hjälpa henne fixa ihop en västerbottenpaj som komplement till kräftorna, blev lyckad men jag kan göra bättre haha.
Kvällen blev väldigt trevlig och det snapsades hej vilt, det blev lite Skåne, Läckö och sist men inte minst Beska droppar.. Äckligare brännvin får man fan leta länge efter, helvete, trodde seriöst att jag skulle kräkas ! haha
Vi fick för oss att göra en variant av tequila-shot av det hela men istället för salt och citron blev det aioli och kräftstjärt.. det gjorde nästan det hela ännu värre, hua va vidrigt det var !! =( Annars var det trevligt med snaps, slank ner lättare än jag trodde, hahaha.
Axplock av bilderna som togs under kvällen.. Det finns en klockren en på mig där jag tar upp kampen med min far och farbror om vem som kan se fulast och fullast ut på en kräftskiva men den lämpar sig inte för offentligheten.. =P



ONSDAG
Segt som satan att komma igång idag men efter ett par koppar kaffe var jag fit for fight igen.
Dagen drog förbi i vanligt tempo och rätt som det var stod hemgång på tapeten, nu börjar jobbet verkligen tråka ut mig. Sjukt jobbigt när man vet att det är inne på slutampen så att man inte behöver bry sig längre, det gör att jag lägger ner och går in på sparlåga. Får allt jag behöver göra gjort med det blir inte med någon vidare entusiasm.. Fick en så sjukt klockren kommentar från en kollega idag som undrade varför jag drog hela lasset när hon jag jobbar för också är där. Det funderade jag också på kan jag säga, fast det är klart om jag inte gör allt hur ska hon ha tid att läsa tidningen då ?? hehe. Men jag gör hellre allt för då slipper jag till viss del sitta och stirra rakt fram utan något att göra, fast det har varit väldigt segt med kunder som ringt denna vecka så det har inte funnits så mycket att ta sig för.
Pratade en sväng med underbara Julia idag, vi har ju inte setts på hela sommaren ju =( illa, illa..

TORSDAG
Tja ytterligare en slentrian dag som var ganska intetsägande, byggde upp stämningen inför helgen som skulle bestå av fest, fest, fest =) Ljuset i tunneln började lysa starkare än tidigare och slutet var nära !
Stannade uppe en stund under natten för att kolla in meteoritregnet som skulle ske, orkade inte vara vaken till tre när det riktigt häftiga med ca 2 "stjärnfall i minuten skulle inträffa men jag såg iaf kanske 5st på en kvart. Vilket inte är illa pinkat, ibland känns det som att man får vänta år på att få se ett "stjärnfall"
Hade vart häftigt att se dock.. Hoppas på att det kommer fler chanser framöver =) hehe

FREDAG
Dagen med stort D var äntligen här, sista dagen på sommarjobbet, som jag har väntat och längtat !!!
Extremt lite plock idag och väldigt lite kunder på tråden gjorde att vi fick gå hem redan vid halv tre, SKÖÖÖNT !!!!!!!!!
Efter att ha blivit bjudna på den obligatoriska glassen, sagt hej då till alla och slängt ut en hint om att man var intresserad av att komma tillbaka nästa sommar gick vi för sista gången detta år långgången ner mot entrén. Ut genom vakten och ut genom dörren.. Free at last, thank god almighty we are free at last !!
Underbart, underbart, underbart =D
Nu vänat en hel veckas semester innan skolan drar igång igen... Ingen rast och ingen ro här inte ;-)
Gick hem och sov en stund på soffan innan det bar av hem till Tina för middag och alkohol-häng. Vi åt och drack och snackade allmänt skit sen tog vi oss vidare till Terassen, inget vidare ställe men ett par öl slnak ner. Sen fick vi för oss att gå hem till mig, det blev lite dricka och SingStar innan de vandrade hem och jag stupade i säng.

LÖRDAG
Tog en riktigt rejäl sovmorgon idag, satan i gatan va det var skönt !! Blev som en ny människa efter det =)
Åkte ut en sväng till morföräldrarna på förmiddagen och satt och läste i solen, härligt som bara den, fick hem ett gäng nya böcker i veckan, två biografier en om Eric Clapton och en om The Clash, sen blev det en bok som ska bli en present och boken "He´s just not that into you", såg filmen för ett tag sen och fick höra att boken skulle vara mycket bättre. Än så länge håller jag med, väldigt kul skriven och vissa grejer som skrivs stämmer verkligen !
Senare på kvällen var det dags för lite fest igen, visste inte rikigt hur allt skulle bli upplagt men att det förmodligen skulle sluta i parken var så gott som skrivet i sten. Kim kom ut och käkade middag med mig och vi satt och snackade lite och kollade lite Friidrotts VM på tv (sjukt imponerad av kulstötarna by the way..)
Vid tio tiden vandrade vi iväg, gjorde ett stopp hos Annica & Lasse där päronen va på kräftis, fyllde på lite dricka och vandrade sen vidare till parken. Sprängsten spelade och det var helt okej drag mot slutet. Träffade Anneli och Per m.fl. där också, fulla och glada var vi nog allihopa lite till mans, härligt härligt. Så det ska vara sommarkvällar i Folkparken. Kom igång med dansandet mot slutet också, måste nog säga att kvällens höjdpunkt var när trummisen a.k.a min föredetta musiklärare (högstadiet) a.k.a min fars arbetskamrat tog över micken och sjöng i slutet av Highway to hell.. Ångrar som fan att jag inte filmade det, hahaha, asbra.. han var verkligen inne i det =) Sjukt kul !!
När det hela var slut gick vi hem och åt lite rester och kollade lite på "En fyra för tre" men jag kände mig helt ledbruten så jag gick och la mig, snacka om att jag sov skönt inatt =)

SÖNDAG
Klev upp, diskade lite, sprang till tvättstugan och fixade sen pannkakor till brunch. Efter det blev det lite tv-tittande, snack och en promenad runt byn. När Kim åkt hem sjönk jag ner i soffan och kollade på Sunes Jul innan jag fick ett infall och gav mig ut i skogen och plockade nån liter blåbär. åkte sen hem till päronen och åt middag men de och syster yster som kommit hem från USA nu. Mor och jag gav oss sedan ut i skogen igen och plockade lite mera blåbär, härligt att vara ute i skogen och mer blir det de närmaste dagarna. Åker med farsgubben till Norrland och fiskar imorn, ska bli redigt skönt att komma bort lite, andas annan luft ett par dagar och bara ta det lugnt. Ska lära mig flugfiska har jag bestämt också, kan li intressant, provade för många år sen och då gick det inte så bra så jag hoppas på bättre lycka denna gång.

Så nu sitter jag här, har inte packat och inte rensat de 1,5 literna blåbär jag lovat göra, men än är natten ung =P hehe
Fick förresten en nyhet idag som kan visa sig vara bra, vi får se framöver =)
Var förresten mäktigt att se Usain Bolt sätta världsrekord på 100m idag, shit alltså det såg ju inte ens ansträngande ut, han flög fram på banan =)

When you don´t need to worry
there´ll be days like this
When no one´s in a hurry
there´ll be days like this


Closing Time

Har intagit soffläge med en öl i handen för att kolla säsongens sista avsnitt av Being Human, spännande spännande =)
Blir eventuellt en film efteråt, får se hur trött eller pigg jag är hehe.
Kom hem efter en helgs jobb idag, har varit super lugnt med en ungdom per ledare. Blev promenader, bad, bärplockning och film-tittande. åt god mat och hade det allmänt trevligt, sov riktigt dålig hela helgen dock, varmt som bara den i rummen och mycket som snurrade i huvudet.
Fortfarande mycket som snurrar i huvudet och fortfarande inga beslut tagna, men har väl kanske kommit till någon form av insikt, hmm.. vete´ sjutton egentligen...

Satt och läste igenom alla inlägg jag har skrivit tidigare, galer hur saker kan ändras så snabbt och hur mycket strunt man egentligen kan skriva i "stundens hetta", fast det är lite det som är roligt med att kolla tillbaka, minnas lite hur det kändes just där och då !! =)

Nu ska jag pola med Tom Waits en stund innan det är dags för sängen.


Working 9 to 5

Bloggar från jobbet på Jojos minidator... Sjukt fint väder, galet varn och härlig temperatur i vattnet. Som upplagt för bad med andra ord, men icke sa nicke blir inget bad här inte, helt fel tid på månaden =/ syykt dåligt !!
Har en vecka kvar på Alcro nu, känns skönt att det snart är över ! Börjar bli duktigt less på det nu.
Ser fram emot en liten semester innan skolan börjar igen, funderar på att ta en vecka i Grekland eller likanande framåt hösten få ett litet avbrott och komma bort lite. Får se om jag åker iväg någonstans under min semester vecka, skulle var skönt att komma ifrån byn ett tag =)

Usch har redan gått en timme av rasten, kanske ska gå ut och sätta mig i solen en liten stund.


Working 9 to 5 what a way to make a living

Barely getting by it´s all taking and no giving
They just use your mind and they never give you credit
It´s enough to drive you crazy if let it


Pride and Prejudice


Darcy: So this is your opinion of me? Thank you for explaining so fully. Perhaps these offences might have be overlooked had not your pride-
Lizzie: My pride?
Darcy: -been hurt by my honesty in admitting scruples about our relationship. Did you expect me to rejoice in the inferiority of your circumstances?
Lizzie: And those are the words of a gentleman. From the first moment I met you, your arrogance and conceit, your selfish disdain for the feelings of others made me realize that you were the last man in the world I could ever be prevailed upon to marry.



Kan man göra annat än att älska den här filmen ??
Matthew MacFadyen och Keira Knightley stålar !!

The City Of Blinding Lights

Dags för en liten update, har hänt en hel del sen torsdagens korta inlägg, det känns som att något är i görningen, jag vet inte vad men något är på väg att ändras. Till det bättre eller sämre det får framtiden utvisa !
Hur som haver så tänkte jag redogöra för dagarna som gått med en liten sammanfattning =)

FREDAG

Dagen började med frukost och packning av det sista inför resan, eller det sista är väl dumt att säga, packning av allt. Fick inte mycket gjort på torsdagskvällen inte, hehe. Duschade och gjorde mig i ordning och väntade på att min partner in crime skulle komma ner och plocka upp mig.
VId halv tio tiden bar det iväg, vi laddade stereon med min härliga bilskiva och gav oss ut på vägen !
Ett kort stopp i Härad senare var vi äntligen på väg mot Göteborg och den stundande konserten =)
Bilresan ner var en orgie i spydigheter, skitsnack och skönsång, precis som det ska vara, vi stannade till för en snabb lunch och godisinköp och gav oss ut på vägen igen. Nu tog det verkligen stopp, lastbilar, tyskar med husvagn och allmäna söndasgkörare stoppade upp vägen, stämningen blev hetsk och vi satt och svor för att folk inte behagade köra enligt hastighetsanvisningarna (dvs. minst 15km forrtare än lagligt =P) hehe. Ett regnväder drog in och min kompanjon tyckte att det var dags för mig att ta över ratten, sagt och gjort, jag sprang ut i ösregnet för att byta sida och vi drog iväg igen. Denna pissväg var fullkomligt överbelamrad med fartkameror vilket gjorde körningen väldigt hackig och trökig men vi lyckades roa varandra ändå. Vi är ju som jag nämnde i tidigare inlägg jävligt bra på att ha kul tillsammans =)
Efter mycket om och men kom vi fram till Göteborg, jag som avskyr att köra inne i städer lämnade glatt över stafettpinnen när det var dags att snurra runt för att hitta till campingen. Första stoppet blev dock en Ica butik för inhandling av frulle till lördagen. Lite bröd, juice och kaviar senare rullade vi in i staden och hittade efter en en liten felkörning (du skulle ha lyssnat på mig) Lisebergsbyn. Incheckningen gick som en dans och vi klev alldeles matta in i stugan och ramlade ner i soffan. Klockan tickade närmre konserten men vi hade tillräckligt med tid för att ta ett par öl, snacka lite skit och jag ville så klart fixa mig lite innand et var dags att bege sig. Middag skulle vi ju hinna med också tänkte vi, om vi ger oss av vid 18 tiden hinner vi ju slinka in på restaurangen på hörnet och äta middag innan.
Lättare sagt än gjort, klockan 18.25 insåg vi att vi hade pratat bort 1,5 timma och att vi nu var tvugna att bege oss direkt till Ullevi. Glada i hågen och med ölen i handen promenerade vi förväntansfulla iväg !
Väl framme vid Ullevi kom vi in snabbt men nästa steg tog desto längre tid... Toalettkön var en mardröm, shit vilken tid det tog =( Men, men bara att härda ut annars skulle det inte slinka ner fler öl här inte.
Efter uppletande av platser och inköp av korv (blev fancy, fancy middag, hehe) och öl satte vi oss ner och lyssnade på förbandet, SNOWPATROL !!! Gillar dom som bara den och blev extra glad när de framförde en galet bra version av Chasing Cars och massa andra underbara låter.
Vi träffade på Elin en snabbis också, fick massa kaffepåsar av henne =) Vi pratade en stund innan det var dags för henne att ge sig in i folkhavet igen, avis som fasen på hennes ståplats måste jag medge !

Vid 22 tiden drog U2 igång och vilken konsert det blev, helt magisk, underbar, fantastisk och helt, helt galen MAGNIFICENT !!!!
Väldigt många bra framförda låtar och jag överraskade mig själv med att tycka att Vertigo var en av de bättre, har inte varit speciellt förtjust i den tidigare, men det är ju en helt annan sak att se ett band live än att lyssan på de på skiva !
Är dock fortfarande lite bitter över att de inte spelade min favorit  "Still haven´t found what I´m looking for"....hehe...
Jag skulle kunna säga mycket mer om konserten men jag får inte fram något annat än att det var en galet bra show och en helt magisk kväll, UNDERBART !!!


LOVE, LOVE, LOVE

Efter spelningen drog vi oss ner mot stan, krogen tänkte vi, jo men visst det gick ju bra. Typ 25 eller 28 års åldergräns på alla ställen, vakterna var dryga som fan och såg man sig omkring så stod alla som såg ut att vara kring vår ålder utanför med en systemkasse i handen. haha party, party.
Vi hoppade in på ett café istället innan vi begav oss tillbaka till stugen helt knäckta av resan och super konserten.
I stugan blev det lite snack och en stunds tittande på en Rocky film innan vi drog ner ridån för denna kväll.

LÖRDAG

Jag vaknade relativ tidigt, gick upp tog en dusch, satte på kaffe och chillade lite på morgonen, grymt skönt med en stund för sig själv faktiskt =) När jag satt i soffan och tittade på tv hörde jag att det knackade någonstans, va fan tänkte jag och kollade ut genom fönstret. Vid stugan brevid stod två stora Lisebergskaniner och bankade på fönstret, antar att det tyckte att folk skulle vakna, hade vart sjukt kul om de hade knackat på fönstrer till sovrummet i vår stuga, snacka en som hade blivit vettskrämd =P haha
Fick väcka segisen 45min innan det vaar dags för oss att vara ute ur stugan och efter frukost och ett avsnitt av "How I met your mother" gav vi oss av med siktet inställt på Liseberg.
Väl där blev första stoppet Gästservice där ersättningen för bilresan och två åkband hämtades ut, efter det tog vi sikte på Kållerado och mjukstartade karusellåkningen. Då jag har dåliga minnen från karuseller och han är typ ivrädd för de tänkte jag att jag skulle klara mig lindrigt undan under dagen.. men tji fick jag, han skulle prompt åka att läskigt som fanns i allafall. Dock blev det som terapi för mig för han satt och skrek som en liten tjej under åkturerna vilket gjorde att jag satt och asgarvade och kunde slappna av mer, detta resulterade i att jag äntligen kom över det som hände för 3 år sen och att jag kom på varför jag tyckte att det var så roligt innan =D
Vi åkte det mesta i värstingväd, dock inte fritt fall och uppskjutet, det är äckligt som bara den s´å det klarade vi oss utan. Han lyckades inte heller få med mig in i spökhuset trots att han tjatade hela dagen.. blir lite lätt paranoid av såna saker och ville verkligen inte, och jag tror inte att han hade haft det så roligt om jag hade brutit ihop heller hehe.
Vi spelade lite på olika hjul men lyckades såklart inte vinna någor, skit !! Dukitgt less man blir på folk som kommer med storvinster från varenda ett =(

Vid fyra tiden började vi röra oss mot utgången och rullade hemåt igen, den här gången åkte vi vägen över Jönköping, grymt mycket bättre, motorväg nästan hela tiden och inte en massa bilar och fartkameror. Vi skulle även göra ett stopp i Norrköping och hälsa på Mindy & Jonas lite snabbt. Där fick vi fika och blev kvar i över en timme och satt och snackade och hade trevligt. Sen var det bara att rejsa hem, jag skulle iväg på fest på mitt håll och han på sitt håll så det var plattan i mattan som gällde, min tur att köra och hade polisen kommit hade jag blivit av med körkortet flera gånger om, men hem kom vi fort som bara den.
Jag gjorde mig i ordning för fest, packade ner vinet i en kasse och skulle ringa efter skjuts.. Det verkar inte som att det gick så bra för runt fyra tiden vaknade jag på soffan i full party mundering och med vinet ståendes innaför dörren !! haha
Jag hade somnat ifrån allt, sjukt tråkigt, SORRY !!! Men det går väl fler tåg hoppas jag =)
Kanske var lika bra dock, för så trött som jag måste ha vart skulle det ha vart upplagt för en snefylla size ginormous !!

SÖNDAG

Drog igång söndagen med en lång dusch, otoligt skönt efter helgens upptåg. Åkte sen med mor och far till stallet för att snabbt titta till hästen och sedan fara vidare ut till mormor & morfars lantställe för grillning. Vi grillade entrecote gjorde pommes och grönsaksgrillspett, smaskigt värre !
Efter maten skulle pappa och jag provåka båten, snurran som inte är supervälanvänd protesterade som bara den och ville bara gå korta stunder innan den stannade. Det blev med andra ord ingen lång båtfärd men en liten hann vi med innan snurran bestämde sig för att ge upp för dagen. Tur att vi inte var så långt från stranden, hade blitt jobbigt att ro hela vägen annars.
Väl hemma igen satte jag mig med ett paket B&J i handen och slökollade på tv, smsade Jojo och kollade hur det var med henne, en konversation som slutade med att jag gav mig av in till tälje för att titta på film.Vi snackade lite skit och såg "He´s just not that into you", en inte jättebra film men den dög som underhållning.
Sen ville Jojo höra lite om hur helgen i Göteborg hade varit, hade det hänt något spännande, tråkigt eller helt fantastisk. Vi pratade lite kring ämnet men inte så mycket, jag kom fram till att filmen var väldigt passande för mig dock, hehe

MÅNDAG

Tillbaka på jobbet efter en grym helg, tog emot som bara den att kliva ur sängen men lyckades släpa mig hit och uthärdade en extremt tråkig dag, har hur lite som helst att göra och sitter mest och surfar hela dagrna. Man lessanr rätt snabbt faktiskt =(
Efter jobbet blev det en snabb middag sen in till tälje för att plocka uåpp Jojo och åka till badstranden.
Vi snackade problem i massor, både två har mycket att tänka på jsut nu, dock väldigt skilda saker men i viss mån beslut som skulle kunna vända upp och ner på tillvaron för oss båda.
Läskigt värre ! tänker och tänker på vad jag måste göra, hur jag ska göra det, om jag ska göra det men kommer inte fram till något svar. Blir inte klok på detta men hoppas på att det kommer att lösa sig, ingen idé att rusa fram men samtidigt kan jag inte vänta för länge för då kommer det att vara för sent !
Funderar så att det knakar och kommer fortsätta göra det ett tag till, ska försöka läsa av situationen lite mer...

TISDAG

Tillbaka till verkligheten nu.. Låg opch tänkte på mitt "problem" ganska länge igår vilket resulterade i att jag vaknade halv sju, rusade upp, gjorde mig i ordning och hastade iväg till jobbet.
har inte blivit någe klokare men får väl älta lite fram och tillbaka innan jag bestämmer mig. Har haft all tid i världen att tänka på det idag (inget att göra på jobbet) men har valt att tränga undan det och bara låta det ligga och vila lite idag.
Ikväll blir det grillning med fina vänner ute vid stugan, mys, mys, mys =D
Har lite saker att ta tag i när jag kommer från jobbet dock, anmälningen till skolan och kåravgiften ska fixas idag så att jag inte glömmer bort det, skulle ju vara snyggt det. Ska se till att beställa biljetterna när jag ändå håller på också.

Nej dags att återvända till verkligheten en stund nu =)
Känner för att avsluta med ett litet ordspråk, något att klura på...

"Tålamod är konsten att hoppas"


RSS 2.0