Let your love flow like a mountain stream


Idag har jag spenderat dagen tillsammans med mina finaste, Erica och lilleplutten Alice :-D
Vi möttes nere på stan och lunchade, Alice som redan hunnit bli 4 månader satt med vid bordet, alldeles på egen hand i en barnstol. Gissa om hon såg stolt ut! hihi
Efter lunchen gick vi hem till dem och fikade och vek inbjudningskorten till dopet.
Fick mig en massa gos med sötnosen idag, så mysigt. Det är verkligen galet hur fantastiskt mycket man kan tycka om en sån liten pytting till människa!! ♥
Men sen är ju denna lilla människa sprungen ur min bästa vän så hur skulle jag kunna göra annat än att älska henne! :-) Är så stolt över Erica!

Jag fick även följa med och titta på deras nya hus idag, de får nycklarna på tisdag men skulle dit och kolla flyttstädningen idag. Huset såg jättebra ut, kommer bli toppen det där.



Erica och jag efter en promenad för ett par år sen.


Climb in the basket and pull the string

När jag fyllde 20 fick jag en galet häftig upplevelse i present. Jag fick flyga luftballong över Stockholm och det är det mest fantastiska jag gjort. Det var så himla häftigt och upplevelsen blev verkligen helgjuten då man fick hjälpa till att packa upp ballongen och få upp den i luften och när man väl hade landat fick man hjälpa till att packa ner den och efter det blev det champagnesabrering och dop. Den kvällen blev jag Ballongmarkgrevinna af Sätra äng. Det var en otrolig upplevelse och för någon vecka sen hittade jag alla bilder från den kvällen så här kommer några av dem! :-)




Undrar vad de hittar på till 25 års dagen i sommar!??


Because of you I tried my hardest just to forget everything


Fick med mig Johki hem till Nykvarn efter skolan idag. Trevlig med lite sällskap i den trista lilla lägenheten jag för tillfället fortfarande tvingas bo i. Fixade lite käk, slöglodde på lite tv och skrattade åt Johki´s rädsla för katten.
Vi hade bestämt oss för bio så när det blev dags att dra gav vi oss ut till mitt ägg till bil men bilfan startade inte så det va bara att gå in igen och vänta in min mors hemkomst så vi kunde låna hennes bil.
Tillslut kom vi iväg och väl på Heron var det dags för Svinalängorna. Enligt Johki som läst boken skulle den vara psykiskt påfrestande och guess what... det var den!!!
Satt och storbölade större delen av filmen, usch vad den var jobbig, men ändå bra!
Kom hem och satte mig framför datorn och beställde hem boken, måste verkligen läsa den. Tydligen ska den vara ännu jobbigare så får väl stålsätta mig!

Beställde även ett gäng andra böcker bl.a. The Pillars of the Earth, serien har gått på tv de senaste veckorna och jag gillade den från första stund så boken var ett måste. Jag beställde I´m with the band, en bok om livet som groupie skriven av en tjej som var "proffsgroupie" på 60 & 70-talen och boken En ängel vid mitt bord. Har varit sugen på den hur länge som helst så nu gjorde jag äntligen slag i saken. Blev även en Tom Waits biografi och en bok om Janis Joplin skriven av henns syster. Ser verkligen fram emot många timmars härlig läsning :-)

                                              

Woke up on your kitchen floor with a headache made in hell


I söndags förmiddag drack jag min sista kopp kaffe.. eller i alla fall den sista på ett tag. För hög kaffe konsumtion i kombination med kassa rutiner och liiite för mycket stress har gjort att min mage inte mår så himla bra just nu. Så därför har jag tagit beslutet att sluta upp med kaffe och annat för ett tag för konstant halsbränna och sug i magen är fan inte kul.
Hursomhelst så har det gått över förväntan bra med beslutet, okej det har enbart gått 3 dagar men vanligtvis brukar jag inte kunna hålla mig mer än en halv dag! Jag har dock börjat känna av det i kroppen, trots att jag har sovit bra så är jag sjukt trött och så kom såklart huvudvärken, tog en värktablett först men kom på att det är ju bara att lura min kropp för jag vet ju vad det beror på. Sen vill jag ju inte börja knarka värktabletter istället, haha
Idag bestämde jag mig dock för att lyxa till det lite, hade fått en fantastisk hemlagad pizza av min mor så jag kände att en cola var på sin plats till den. Efter att jag hade druckit den var det som att min kropp vaknade till liv, genast blev jag piggare och den molande värken i huvudet började sakta men säkert ge vika.
Tänk vad lite koffein kan påverka en alltså, kanske är bra med några veckors frånvaro av det så att kroppen får vila lite och komma i balans. Sen kan jag ju inte börja dricka samma galna mängder kaffe igen utan får dra ner på det rejält!

Såhär säger Wikipedia om abstinensbesvären efter koffein.

Koffein brukar inte sägas vara beroendeframkallande, eftersom det inte framkallar ett sug efter drogen som exempelvis nikotin gör. Däremot kan mer eller mindre allvarliga abstinensbesvär uppstå när ett stadigt intag av koffein plötsligt upphör. De vanligaste besvären är huvudvärk, trötthet, initiativlöshet och mild depression. Symptomen kommer 12-36 timmar efter den sista dosen. Huvudvärken kan hålla i sig ett fåtal dagar, de övriga symptomen försvinner gradvis och kan kännas av i upp till ett par veckor innan de är helt borta.


                    
                                  
Känner igen mig så väl i dessa bilder :-)


And I ask you friend what´s a fella to do?


När jag var i Dublin hängde vi ofta på Temple Bar i Temple Bar distric, en kväll när vi var där var det en man och en kvinna som stod för den musikaliska underhållningen. Dem var hur bra som helst och var sjukt duktiga på att dra med sig publiken i låtarna. Under kvällen framfördes tre nummer som fick mig att enbart stå och gapa och rysa av välbehag. Stämningen var magisk och jag måste säga att låtarna i denna tappning var tusen gånger bättre än originalversionerna.
Nu kanske någon undrar vilka dessa magiska låtar var och då kan jag meddela att det var följande...

I´m on fire - Bruce Springsteen & The E Street Band
Bruce Springsteen & The E Street Band – I'm On Fire

Galway Girl - Steve Earle
Steve Earle – The Galway Girl

Yellow - Coldplay
Coldplay – Yellow


            
                                            Alltid lika välfyllda Temple Bar


All this time you have had it in you


Här om kvällen fick jag besök av en av mina bästa vänner. Han har flyttat söderut för att plugga så det är sällan vi ses. Men nu så passade vi på och det resulterade i veckans bästa kväll, i nästan fyra timmar satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord.
Han har förändrats på de få månader som har gått sen han flyttade men förändringen är till det bättre och han har mognat som människa. Vi har alltid legat någonstans på samma våglängd men nu ännu mer än tidigare.
Vi har alltid kunnat prata om allt möjlig med varandra men det kändes annorlunda den här gången, annorlunda på en väldigt positivt sätt. Vi pratade om roliga, galna och jobbiga saker vi varit med om och vi pratade gamla minnen och framtidsvisioner. Många saker som vi nog aldrig tidigare har diskuterat så djupt kom upp till ytan.

Jag känner igen mig i det han går igenom, jag gick igenom liknande när jag började plugga. Man börjar omvärdera sitt liv, vad man vill ha ut av det och vad som är viktigt för en. Relationer man har ställs i nytt ljus och de som slukar mer energi än de tillför faller sakta men säkert ut i periferin.
Han känns så himla fokuserad nu och börjar sakta men säkert komma underfund med saker som tidigare har stjälpt mer än de hjälpt honom och han kommer att gå långt om han fortsätter på samma spår.
Han är en grym människa och en av de roligaste personerna jag känner och jag hoppas innerligt att han fortsätter att vara den fantastiska person jag känner och tycker så mycket om!


                              

Sommaren 2009 åkte vi till Göteborg tillsammans och såg U2 på Ullevi, en enormt rolig resa!


I´ve seen fire and I´ve seen rain


2010 var året då jag...

...tog på mig för mycket
...försökte trycka undan alla känslor.
...sprang in i en oundviklig vägg.
...omvärderade relationer och prestationer.
...klättrade några pinnar på jobbet.
...träffade en massa nytt folk.
...hade helt galet rolig mer än en gång.
...återupptog konakter.
...tappade fotfästet.
...föll hårt och snabbt för en man.
...då jag kom ut sårad på andra sidan.
...fick en vattenskadad lägenhet.
...upplevde Irland.
...fick en bedårande blivande guddotter.
...tvivlade på skolan som aldrig förr.
...knöt starka band.

...grät mer än jag någonsin gjort tidigare.


I've seen fire and I've seen rain
I've seen sunny days that I thought would never end
I've seen lonely times when I could not find a friend
But I always thought that I'd see you again


RSS 2.0